"Együtt a közösségeinkért"
Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban.

Hirdetmény

Jánoshalma Város Önkormányzata Konzorcium támogatási kérelmet nyújt be a Terület és Településfejlesztési Operatív program keretén belül a helyi identitás és kohézió erősítése tárgyú pályázat TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00015 azonosító számú - melyen 44.380.087,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A Konzorcium tagjai: Hajós Város Önkormányzat, Jánoshalma Városi Önkormányzat, Borota Közöségi Önkormányzat, Kéleshalom Közöségi Önkormányzat.

A Konzorciumvezető: Hajós Város Önkormányzata.

A projekt címe: - "Együtt a közösségeinkért" - Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban.

A 03.11-én és 03.16-án kihirdetett 40/2020 és a 46/2020. számú Kormány rendelet következtében, a vészhelyzetre való tekintettel, Jánoshalma Városi Önkormányzat a TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00015 azonosító számú, "Együtt a közösségeinkért" - című pályázatának keretén belül ONLINE formában kerül megrendezésre a "közösségi beszélgetés/részvételi fórum" programelem.

Időpontja: 2020.04.30. 14:00

Helyszín: "TOP-5.3.1 Hajósi Konzorcium" Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/535179167436376/
Csoportos Messenger videóhívás: "Közösségi beszélgetés Jánoshalma" messenger csoport

Czeller Zoltán
polgármester

Közösségi beszélgetés

A közösségi beszélgetés a közösségi interjúk során szerzett tapasztalatok, feltáruló értékek és közösségi problémák nyilvánosságra hozatalát, közösségivé tételét és megbeszélését jelenti. A közösségi beszélgetések a meghívott interjúalanyok és az általuk bevont szomszédok, ismerősök, valamint a helyi intézmények képviselőinek és lakosság körében történik, a közösségfejlesztő vezetésével.

A közösségi beszélgetésen általában mindig elhangzik, hogy milyen pályázatról van szó, milyen eredmények születtek a közösségi interjúk, a közösségi beszélgetések és a közösségi felmérés során. Ezt követően kerülnek megvitatásra azok a témák, hozzászólások, amelyek korábbi beszélgetések során merültek fel. A közösségi beszélgetés második felében pedig mindig az aktuális témák kerülnek elő. Ilyen volt például a tankatalógus és az ebbe való jelentkezés vagy a fotókönyv megjelenése, a részvételi fórumra való meghívás is.

A tevékenység több célja is van:

  • ráismerünk, hogy ügyeink közösek;
  • új megközelítésben, új perspektívában látjuk őket;
  •  biztonságérzetet ad, hogy nem vagyunk egyedül;
  •  közösségi felelősségvállalás, elköteleződés jöhet létre;
  • a közösségi helyzet hozzásegít a fontos helyi ügyek közösségi kezelésének körvonalazásához;
  • megszületik a terv a még szélesebb kör bevonására (ld. közösségi felmérés!).

Jánoshalmán eddig 6 db közösségi beszélgetés került megtartásra. A legtöbben a novemberi beszélgetésen voltak, ahol a közösségi beszélgetés a közmeghallgatás második napirendi pontja volt és újságban is meghirdetésre került.