"Együtt a közösségeinkért"
Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban.

Tájékozató - Együtt a közösségeinkért

A 2020.03.11-én és 2020.03.16-án kihirdetett 40/2020 és a 46/2020. számú Kormány rendelet következtében, a veszélyhelyzetre való tekintettel, Jánoshalma Városi Önkormányzat a TOP- 5.3.1-16-BK1-2017-00015 azonosító számú, „Együtt a közösségeinkért” – Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban című pályázatának keretén belül ONLINE formában kerül megrendezésre a „közösségi beszélgetés/részvételi fórum” programelem.

A programok időpontjáról és az azokon való részvételről a „TOP-5.3.1 Hajósi Konzorcium” Facebook csoportban (https://www.facebook.com/groups/535179167436376/) tájékozódhatnak.

Czeller Zoltán
Jánoshalma Város
polgármester

Megjelent a jánoshalmi életet bemutató Képeskönyv

2019.06.20-án könyvbemutatót tartottunk az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtárban. A könyvbemutató a Jánoshalmi Napok rendezvénysorozat egyik programja volt, sok érdeklődő részt vett rajta. A Képeskönyvet Magyari László szerkesztette, a Jánoshalmi Fotótár anyagát is felhasználva.

A kiadvány célja a helyi értékfeltárás, értékőrzés volt. A Képeskönyvben megjelenik a város múltja és jelene. Főbb témai a település fejlődése, épületei, az emberek mindennapjai, ünnepek, hitélet.

Pályázati adatok

Jánoshalma Városi Önkormányzat Konzorcium támogatási kérelmet nyújtott be a Terület és Településfejlesztési Operatív program keretén belül a helyi identitás és kohézió erősítése tárgyú pályázatra, TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00015 azonosító számán - melyen 44.380.087,-Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert.

A Konzorcium tagjai: Hajós Város Önkormányzata, Jánoshalma Városi Önkormányzat, Borota Községi Önkormányzat, Kéleshalom Községi Önkormányzat.

A Konzorciumvezető: Hajós Város Önkormányzata.

A projekt címe: - „Együtt a közösségeinkért”- Közösségfejlesztés erősítése Hajós-Jánoshalma-Borota-Kéleshalom konzorciumban.

A projekt keretein belül egy szakmai vezető alkalmazására került sor Hajóson és egy közösségfejlesztőre Jánoshalmán.

A projekt 2018. szeptember 1-jén indult el és három éven keresztül tart.

Megjelent a Tankatalógus (Tudástár) kiadvány

2019. június 7-én megjelent a város Tankatalógusa. A Tankatalógus (Tudástár) egy név és címjegyzék, amelyben a helyi emberi erőforrások, tapasztalat, tehetségek, tudás és érdeklődés tárulnak fel s jelennek meg önállóan, tankatalógusként, vagy más helyi orgánum részeként.

A havonta megjelenő városi újságban a Hunyadi Népében érhető el, mellékletként. Ez egy ünnepi száma az újságnak, hiszen most jelent meg először színes nyomtatásban, illetve a városunk most ünnepli várossá nyilvánításának 30-ik évfordulóját is. A Tudástárba 61 fő jelentkezett.

Tudastar